ΔΕΙΤΕ: Τι συμβολίζει το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο- ΜΑΡΤΥΡΙΑ φοιτητή

Το αποκαλεί "δημιούργημα" κι "έργο τέχνης"

ΔΕΙΤΕ: Τι συμβολίζει το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο- ΜΑΡΤΥΡΙΑ φοιτητή

​Τρεις φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ήταν οι ιθύνοντες για το γκράφιτι στο κτίριο του Πολυτεχνείου, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με συμφοιτητή τους, δεν πρόκειται για γκράφιτι αλλά για έργο τέχνης, το οποίο δημιουργήθηκε με πινέλα και μπογιές κι όχι με σπρέι.

«Αυτή η ζωγραφιά είναι μια υπενθύμιση ότι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή κι όσοι το βλέπουν αρνητικά αυτό το δημιούργημα νομίζω, ότι είναι απλά “κολλημένοι” με το αισθητικό κατεστημένο της χώρας και αυτής της πόλης που σίγουρα χρειάζεται αλλαγή» παραδέχεται φοιτητής στην κάμερα του STAR και συνεχίζει:

«Τέτοια πράγματα απλά κοσμούν την πόλη και μόνο θετικές επιδράσεις έχουν και στον κόσμο που τα βλέπει και στην συνολική αισθητική που αφήνει πίσω της αυτή η πόλη είτε σε έναν ξένο, είτε σ’ ένα ντόπιο».

Σε ερώτηση αν θεωρεί βανδαλισμό την παρέμβαση σε ένα ιστορικό κτίριο, ο φοιτητής απαντά: «Ο βανδαλισμός είναι πιο έντονος όταν καταστρέφεις κάτι, όταν το κάνεις πιο άσχημο. Κατ’ εμέ, αυτό το πράγμα έχει προσδώσει στον τόπο. Δεν έχω καταλάβει πως μπορεί να ενοχλήσει κάποιον αυτό το πράγμα».

Ο ίδιος υποστ��ρίζει, κρίνοντας από τη δουλειά, ότι 2-3 άτομα χρειάστηκαν για τη δημιουργία του, τα οποία με κοντάρια και ρολά κατάφεραν να βάψουν το κτίριο, ύψους περίπου 7 μέτρων.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει πάντως, ότι το «δημιούργημα» σχεδιαζόταν εδώ και καιρό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top