ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ: αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη για την δολοφονία Γρηγορόπουλου!

Φρούριο το Εφετείο στην Λαμία

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ: αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη για την δολοφονία Γρηγορόπουλου!

​Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

DSC_0015.jpg
Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων, ζήτησαν αναβολή της δίκης, κάτι που έγινε δεκτό από την εισαγγελική έδρα, αλλά και από το δικαστήριο κι έτσι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήρε και πάλι το δρόμο για τις φυλακές Δομοκού.

Όπως υπογραμμίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης στο δικαστήριο, η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και όπως σημειώθηκε θα γίνει είτε το φθινόπωρο του 2015, είτε την άνοιξη του 2016.

DSC_0022.jpg
Εν τω μεταξύ από το πρωί της Τετάρτης φρούριο ήταν το Εφετείο Λαμίας με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται έξω από το δικαστήριο, ελέγχοντας κάθε πρόσβαση.

Screenshot_2(32).jpg
Επίσης, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας έγινε στις 9 το πρωί η μεταγωγή του Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, εκτίοντας την ισόβια ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ στο δικαστήριο παρέστη και ο Β. Σαραλιώτης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος από το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.
DSC_0025.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top