ΑΥΤΕΣ είναι οι ποινές των κατηγορουμένων για τον θάνατο της Στέλλας: ΕΝΟΧΟΣ για βιασμό 27χρονος

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

ΑΥΤΕΣ είναι οι ποινές των κατηγορουμένων για τον θάνατο της Στέλλας: ΕΝΟΧΟΣ για βιασμό 27χρονος

​Μετά από «μαραθώνια» συνεδρίαση δικαστών και ενόρκων, ανακοινώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο Ρέθυμνο, τον Απρίλιο του 2011.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για βιασμό κατά συναυτουργία υπό τη μορφή ασέλγειας, τον 27χρονο κατηγορούμενο που το μοιραίο βράδυ ήταν μαζί με τη Στέλλα, πράξη για την οποία κατηγορείται και ένας 20 χρονος σήμερα, που θα δικαστεί στις 24 Μαρτίου στο δικαστήριο ανηλίκων καθώς όταν τέλεσε την πράξη ήταν 17 ετών.

Επίσης έκρινε ένοχους τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς για ανθρωποκτονία από αμέλεια (κατά πλειοψηφία, 4-3 και 5-2) αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011 διασκέδαζε σε μπαρ του Ρεθύμνου παρέα με τους δύο νεαρούς καταναλώνοντας ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια η παρέα επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο οποίο σε ερημικό σημείο κάτω από το φρούριο Φορτέτζα κατανάλωσε από κοινού μισό μπουκάλι ουίσκι.

Κατά τον χρόνο αυτό οι νεαροί προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της που χαρακτηρίστηκαν βιασμός. Κατά την διάρκεια της πράξης αυτής και εξ αιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ η άτυχη κοπέλα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και η παρέα της την μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως οξεία μέθη όμως λίγες ώρες μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση. Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.

Αυτές είναι οι ποινές

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 27χρονο σε κάθειρξη 7 ετών με αναστολή μέχρι την έκδοση απόφασης σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο και 5ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Τους δυο γιατρούς καταδίκασε σε φυλάκιση 30 μηνών στον καθένα με αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, καθώς έκρινε ότι προκύπτουν ευθύνες και σε δυο ακόμα ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικαιωμένος ο πατέρας της Στέλλας για την απόφαση του δικαστηρίου:«Το παιδί μας δεν θα γυρίσει»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top