Χωρίς ομπρέλα δεν πας πουθενά σήμερα: Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα (Αναλυτική πρόγνωση)

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Χωρίς ομπρέλα δεν πας πουθενά σήμερα: Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα (Αναλυτική πρόγνωση)

​Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα Τετάρτη στη χώρα με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

-Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

-Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

-Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 3 με 4 και σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

-Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα βόρεια Ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

-Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κ��ι σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 4 και σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά και νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

-Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

φωτο eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top