Κατάθεση Σμπώκου για το κύκλωμα εκβιαστών που λειτουργούσε μέσα από τις φυλακές

Οι "άνθρωποι" του Βλαστού τον πίεζαν να τους δώσει λεφτά

Κατάθεση Σμπώκου για το κύκλωμα εκβιαστών που λειτουργούσε μέσα από τις φυλακές

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επιβεβαίωσε στον ανακριτή διαφθοράς όσα είχε πει στην προανακριτική του απολογία. Οι συγκατηγορούμενοι του Βλαστού φέρονται να τον πίεζαν να τους δώσει χρήματα καθώς θεωρούσαν ότι είχε στην κατοχή του μέχρι και ράβδους χρυσού.

Τι υποστήριξε ο Γιάννης Σμπώκος

"Αν διέθετα τέτοια ποσά ή και πολύ λιγότερα, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει, είναι προφανές ότι θα έδινα ένα πολύ μικρό μέρος για να αντιμετωπίσω πιθανά προβλήματα εκβιασμών μέσα στη φυλακή... Αν ένας διαθέτει 700 εκατ. ευρώ προφανώς και θα διέθετε 2 με 3 εκατ. ευρώ για να αποφύγει το θανάσιμο εναγκαλισμό και εκβιασμό ποινικών κακοποιών και παρανόμων."

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε φορές είχε γίνει στόχος είτε το σπίτι του Γιάννη Σμπώκου είτε το σπίτι της αδερφής του η οποία αναγκάστηκε να προειδοποιήσει τους βομβιστές με μια ταμπέλα που έγραφε ότι δεν μένει εκεί ο πρώην γενικός γραμματέας. Μετά από 2 ώρες η απολογία του ολοκληρώθηκε ενώ δεν αποκλείεται κα��ά την εξέλιξη της διαδικασίας ο κ. Σμπώκος να ξανακληθεί για να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

Αύριο αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεση του ο Παναγιώτης Βλαστός και να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση της «ελληνικής καμόρα», όπως έχει χαρακτηριστεί, ενώ δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, για λόγους ασφαλείας, να μην γίνει νέα μεταγωγή του βαρυποινίτη και η κατάθεση του να γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top