Τα ερωτικά σημειώματα της Αγγελικής στον Χρ. Τσάκαλο και οι «συνταγές» για βόμβες!

Τα χειρόγραφα αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Αγγελική Σπυροπούλου στις προετοιμασίες της εφαρμογής του σχεδίου «Γοργοπόταμος» που στόχευε στην απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από το�� Κορυδαλλό.

xristos_tsakalos_29_11_2010.jpg.jpg assets_LARGE_t_420_35801540.jpg

newego_LARGE_t_420_54473559.jpg

Οι επιστολές και τα σημειώματα της 22χρονης, η οποία συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα στην εξοχική κατοικία του Χρήστου Τσάκαλου στη Σαλαμίνα, έρχονται στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν τα κωδικοποιημένα μηνύματα, τις οδηγίες αλλά και τις συνταγές για την παρασκευή βομβών.

σημ.jpg
Οι σημειώσεις της 22χρονης φοιτήτριας, αλλά και τα περίπου 200 χειρόγραφα μηνύματά της που είχαν «διαβάθμιση», όπως «για τον Χρήστο μόνο» ή «προς όλους», αποκαλύπτουν όλες τις κινήσεις της για την προετοιμασία του σχεδίου της απόδρασης. Σε ένα από αυτά, απευθυνόμενη στον Χρήστο Τσάκαλο του λέει πως δεν θέλει να τον χάσει.

χρηστος 1.jpg
Στον ίδιο πίνακα προσθέτει «ραντεβού για λεφτά, νοίκιασμα προσωρινού Κ3 για μαγείρεμα, να τσεκάρω εναλλακτικές διαδρομές, εντατικά μαθήματα οδήγησης, να πηγαίνω στο μαλ...», αναφερόμενη στον Χριστόδουλο Ξηρό που βρισκόταν στο σπίτι της Αναβύσσου.

Να σημειώσουμε ότι ακόμη έξι άτομα πιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μεταξύ των οποίων ο 39χρονος «Ιάσονας» που θεωρείται κορυφαίο στέλεχος της Συνωμοσίας.

θωμς.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top