Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα - Πλημμύρισαν Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα και Έβρος

Σε κατάσταση συναγερμού από τις σφοδρές καταιγίδες

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα - Πλημμύρισαν Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα και Έβρος

​Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς από τις σφοδρές καταιγίδες πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Στην Ξάνθη, δίνεται μάχη με τον χρόνο, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών ορεινών χωριών που από χθες το βράδυ δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Εξαιτίας της χιονοθύελλας που έπληξε το Σάββατο το νομό, έπεσαν δέντρα σε κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλά χωριά στο Δήμο Μύκης να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ δεν λειτουργούν και τα κινητά τηλέφωνα.

Ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ επιστρατεύτηκε ώστε να απεγκλωβίσει αστυνομικό, ο οποίος παγιδεύτηκε στον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου από την Παρασκευή, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης στο Δημάριο, από όπου απεγκλωβίστηκαν οχτώ άτομα που είχαν παγιδευτεί στον Τσαλαπετεινό.

Επίσης δραματική είναι η εικόνα στον Δήμο Ταπείρου, καθώς από τις σφοδρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, αποθήκες και σπίτια.

Σήμερα το πρωί σκαπτικό μηχάνημα άνοιξε τμήμα του δρόμου στην παραλιακή ζώνη, ώστε να εκτονωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ καθαρίστηκαν και τα φραγμένα στραγγιστικά κανάλια.

Καταστροφές σημειώθηκαν επίσης σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλήματα υπάρχουν σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Έτσι, συνεχίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Βαφεϊκων έως τον Α/Κ Ιάσμου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ξάνθης.

Συναγερμός στον Έβρο για την αύξηση της στάθμης του ποταμού

Στον Έβρο οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν υπερχείλιση του ποταμού, καθώς σύμφωνα με μέτρηση που έγινε στο Πύθιο η στάθμη του από τα 4,70 μ. που είναι το όριο επιφυλακής έχει ανέβει στα 4,94 μ.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν οι γραμμές του ΟΣΕ με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη.

Η συγκοινωνία έχει διακοπεί από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Έντονα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας

Έντονα είναι τα προβλήματα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Β. Ελλάδος.

Στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου ο λαϊκός ποδηλατικός αγώνας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα στο Σέιχ-Σου.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κομψάτου, Ιμέρου, Τρελοχείμαρρου, Λίσσου, Έβρινου, Αετοκορυφής και Λοφαρίου, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στην Εγνατία Οδό, έχει γίνει εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών άνω 3,5 τόνων, για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος λόγω ισχυρών πλαγιομετωπικών ανέμων, (από Α/Κ Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής προς Α/Κ Ιάσμου) μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Ξάνθης και στην Εγνατία Οδό (από Α/Κ Βαφεϊκων έως Α/Κ Ιάσμου) μέσω Π.Ε.Ο Ξάνθης - Λάγους.

Υπερχείλιση σημειώθηκε και στις διαβάσεις του ποταμού Γαλλικού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών όπως και στη Χαλκιδική, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης- Μεταγγιτσίου. Η κυκλοφορία, λόγω πλημμύρας, έχει διακοπεί στις παραλιακές οδούς Ν. Ηράκλειας, Ν. Καλλικράτειας, Βεριάς και Σωζόπολης.

Εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος και κατολισθήσεων διεκόπη η διέλευση βαρέων οχημάτων (άνω των 12 τόνων) στην εθνική οδ�� Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από το 11ο έως το 21ο χιλιόμετρο και όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όλα τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών.

Προβλήματα και στην Καβάλα

Στην πόλη της Καβάλας πλημμύρισαν τα δημοτικά κοιμητήρια, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές τάφοι και έπεσε ένα κυπαρίσσι.

Επίσης χωρίς ρεύμα είναι αρκετοί ορεινοί οικισμοί του νομού, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για τη διάνοιξη του επαρχιακού δικτύου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top