Συννεφιασμένη Κυριακή θα έχουμε: Βροχές, χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού-Πρώτη ανάρτηση: 07/03/2015, 23:50

Συννεφιασμένη Κυριακή θα έχουμε: Βροχές, χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες

​Συννεφιασμένη Κυριακή περιμένουμε αύριο, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές κατά περιόδους σε πολλές περιοχές της χώρας, χιονόνερο κατά τόπους στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Βόειας Ελλάδας, καθώς και σε περιο��ές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Κυριακή.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μέχρι το βράδυ θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση με σημαντικό περιορισμό των φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 1 βαθμό στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 1 έως 7 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 8 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 9 έως 14 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι 5 μποφόρ και αλλά στα νοτιοδυτικά πελάγη οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, με βελτίωση το απόγευμα.Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top