Άρχισε η χιονόπτωση στην Κοζάνη – ΒΙΝΤΕΟ

Ανακοίνωση για τους οδηγούς εξέδωσε η Εγνατία οδός

Από το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισε ��α χιονίζει έντονα στην πόλη της Κοζάνης και το απόγευμα η χιονόπτωση έγινε ακόμη πιο έντονη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην περιοχή είναι και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν και δυσχεραίνουν την κίνηση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας μιας και η Εγνατία Οδός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τα έντονα φαινόμενα που επικρατούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τόσο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, όσο και στους Κάθετους “Αξονες Καστοριάς, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης.

Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.

Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα (φώτα διασταύρωσης) του οχήματός τους.

Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Να παρακολουθούν και τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.

Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

Κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.

Ειδικά οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top