Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ΣΠΑΕΙ τη σιώπη του για την υπόθεση Γιακουμάκη και απαντά στην Ελ. Ακρίτα

«Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο έχει υπόψιν της η κα Ακρίτα».

Μετά την επιστολή της Έλενας Ακρίτα, για την υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, και τον σάλο που αυτή προκάλεσε, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης σπάει τη σιωπή του και δίνει την απάντηση του.

Να θυμίσο��με ότι η δημοσιογράφος σε επιστολή της, απευθυνόμενη προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση, ανέφερε ότι πίσω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη κρύβεται «ένας “πρωτοκλασάτος” Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν τα παιδιά από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία».

Εξαιτίας του γεγονότος ότι «φωτογραφήθηκε» ως εμπλεκόμενος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο ίδιος αποφάσισε να απαντήσει, λέγοντας πως δεν πρόκειται για τον ίδιο και ότι η μοναδική φορά που είχε επικοινωνήσει με τη σχολή ήταν για τελείως διαφορετική υπόθεση.

«Πριν από καιρό, περίπου 2 χρόνια, επικοινώνησε μαζί μου μια μητέρα από τα Χανιά, η οποία μου είπε ότι το παιδί της αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στη Γεωπονική Σχολή. Δεν αντιμετώπιζε αποβολή από τη σχολή, αλλά την απόφαση απομάκρυνσής του από το δωμάτιο της σχολής που διέμενε διότι ζωγράφισε στον τοίχο την Κρήτη και έγραψε πάνω το χωριό του. Η μητέρα μου είχε ζητήσει να βοηθήσουμε το παιδί. H απόφαση της σχολής ήταν να παραμείνει το παιδί στη σχολή και απλώς να νοικιάσει ένα δωμάτιο για να μένει έξω, επειδή έκανε αυτή τη ζημιά και ζωγράφισε στον τοίχο την Κρήτη. Η απόφαση αυτή δεν ήταν δια παντός αλλά μέχρι τέλους της χρονιάς» εξηγεί ο κ. Μαρκογιαννάκης και συνεχίζει:

«Επικοινώνησα με τη σχολή και τους είπα αν ήταν δυνατόν, επειδή ήταν φτωχοί άνθρωποι στην οικογένεια, να αφήσουν το παιδί να αποκαταστήσει τη ζημιά, να ζητήσει συγγνώμη και να λήξει το θέμα. Μου είπαν από τη σχολή ότι δε γίνεται καθώς επρόκειτο για απόφαση του συλλόγου. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε, έμαθα όμως εκ των υστέρων, ότι το παιδί πήγε το ίδιο και ζήτησε συγγνώμη, αποκατέστησε τη ζημιά στον τοίχο, φαίνεται ότι επικοινώνησε και η μητέρα του και τον συγχώρησαν».

Σε ερώτηση για το αν το συγκεκριμένο παιδί ανήκει στην παρέα που κατηγορείται ότι εκφόβιζε τον Γιακουμάκη δήλωσε:

«Δε γνωρίζω αν αυτό το παιδί ανήκει στην ομάδα αυτή που εκφόβιζε τον Γιακουμάκη. Η περίπτωση εξάλλου, τότε δεν αφορούσε σε εκφοβισμό. Εγώ πήγα να βοηθήσω μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα. Προσπάθησα να βοηθήσω ένα συγκεκριμένο άτομο που θα αναγκαζόταν να βρει άλλο δωμάτιο να διαμένει. Δεν παρενέβην για παρέα φοιτητών. Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο έχει υπόψιν της η κα Ακρίτα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top