Μπαλάκι οι ευθύνες για το ότι ο παιδόφιλος είχε βιάσει 14χρονη και ήταν ελεύθερος

Εισαγγελία: «Μας έστειλαν την δικογραφία για τον 40χρονο με το ταχυδρομείο»

​Ο κακός χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το θέμα του 40χρονου φερόμενου ως παιδεραστή από το Περιστέρι, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι, κυκλοφορούσε ελεύθερος και συνελήφθη την Δευτέρα, λίγο πριν κακοποιήσει σεξουαλικά έναν 13χρονο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε την δική της απάντηση για τον λόγο που ο επικίνδυνος άντρας παρέμενε ελεύθερος. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της υπηρεσίας σχετικά με τον χειρισμό της δικογραφίας του φερόμενου ως δράστη.

Η Εισαγγελία υποστηρίζει ότι η δικογραφία στάλθηκε στους ίδιους με το ταχυδρομείο, με πολλούς να λένε ότι ακολουθήθηκε λάθος διαδικασία αφού, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, δεν θα έπρεπε να αποσταλεί ταχυδρομικά καθώς με αυτόν τον τρόπο υπήρξε σημαντική καθυστέρηση ως προς την παραλαβή και την εξέτασή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας η δικογραφία υποβλήθηκε στις 25 Α��γούστου του 2014 και «παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη».

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 «η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω Facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειρ��ζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη».

Αυτό είναι ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

egrr.jpg
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top