Ν.Φωτόπουλος: «“Ξύδι” σε όσους αντιδρούν στη νέα συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρώην πρόεδρος της, μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης

Ν.Φωτόπουλος: «“Ξύδι” σε όσους αντιδρούν στη νέα συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ»

Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος σε μακροσκελή ανακοίνωση του, κάνει λόγο για υποκρισία και φαρισαϊσμό, με αφορμή τις αντιδράσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην επιχείρηση.

Η νέα ΣΣΕ προβλέπει μεταξύ άλλων την καταβολή επιδόματος «τροφείου» ύψους έ��ι ευρώ την ημέρα στους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Ο κ. Φωτόπουλος σχολιάζει σχετικά: «Λέτε ότι με τα 6€ σε κουπόνι σίτισης η επιχείρηση θα επιβαρυνθεί περίπου 25 εκ. € (12 εκ. € η μητρική και 13 εκ. € οι θυγατρικές). Πολύ ωραία. Αφού θέλετε να είστε αντικειμενικοί, γιατί δεν γράφετε και δεν λέτε ότι (και) από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δις. € τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους; Ποσό που καρπώθηκε, ωφελήθηκε η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση και οι καταναλωτές; Αυτά δεν είχαν αξία;».

Θέτει ακόμα το ερώτημα «ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας, οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς».

Τέλος, κλείνει την ανακοίνωση του ως εξής: «Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που θα ξανανοίξει η ΕΡΤ. Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που η κυβέρνηση θα ξαναπροσλάβει τις καθαρίστριες. Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που θα επαναπροσληφθούν όσοι εκδιώχθηκαν και απολύθηκαν βάναυσα. Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που ο βασικός μισθός θα πάει στα 751€. Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top