Στο Εφετείο οι 3 γυναίκες που συνελήφθησαν: Ο ρόλος- κλειδί της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου

Κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

​Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 19:00, έφτασαν στο Εφετείο η Αγγελική και οι δύο γυναίκες, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 60χρονη μητέρα των αδερφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίες συνελήφθησαν σήμερα για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.


Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου φέρεται να είχε ρόλο- κλειδί.

Εκείνη φαίνεται πως είχε δώσει 5.000 ευρώ σε 36χρονη φίλη της για να τα δώσει στην Αγγελική, η οποία τον τελευταίο καιρό έμενε στο σπίτι της 60χρονης στην Σαλαμίνα, όπου και συνελήφθη.


Την ίδια στιγμή, η ίδια εικάζεται ότι τελικά είχε πιο ενεργό ρόλο… καθώς βρέθηκε επιστολή προς την Αγγελική και τον Χριστόδουλο Ξηρό, ενός εκ των γιων της, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», που εκείνος αναφέρεται στην μητέρα του, γράφοντας: «Δώστε τα πράγματα στη μητέρα μου. Μην ανησυχείτε για αποτυπώματα και DNA. Ξέρει να τα καθαρίζει πολύ καλά.»


Αυτό το οποίο κάνει τους αστυνομικούς να βλέπουν την μητέρα ως πρόσωπο- κλειδί της οργάνωσης είναι και οι επαφές που είχε με τους «Πυρήνες» καθώς τους επισκεπτόταν πολύ συχνά, στις φυλακές.