Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Δημ. Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς και Νικ. Μαζιώτης

Ζητούν την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας

​Σε απεργία πείνας προχώρησαν σήμερα οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού, Κώστας Γουρνάς, και Δημήτρης Κουφοντίνας, με κύριο αίτημα τους την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Με κοινό κείμενο τους, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Κώστας Γουρνάς και ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούν τη κατάργηση των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, καθώς και των ειδικών δικαστηρίων, την κατάργηση όλων των ειδικών κατασταλτικών νόμων κατά των διαδηλωτών και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Μαζιώτης με κείμενο του στην ίδια ιστοσελίδα, ανακοίνωσε την απόφασή του για απεργία πείνας «ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και ως πολιτικός κρατούμενος των φυλακών τύπου Γ΄ στα πλαίσια της αγωνιστικής κινητοποίησης των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στις ειδικές «αντιτρομοκρατικές» νομοθεσίες, τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές φυλακές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top