Λεφτά, τζάμερ και λέιζερ σκόπευσης, έβγαζαν από τις φυλακές οι «Πυρήνες»

Στις 12 απολογείται ο 32χρονος συλληφθείς

Λεφτά, τζάμερ και λέιζερ σκόπευσης, έβγαζαν από τις φυλακές οι  «Πυρήνες»

​Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί ο ένας εκ των δύο ανδρών που συνελήφθησαν το Σάββατο και κατηγορούνται από την Αστυνομία για ένταξη στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για τον 32χρονο Γ.Γ. εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Να σημειωθεί ότι ο 32χρονος θεωρείται άνθρωπος της Αγγελικής Σπυροπούλου που καταζητείται. Ο συλληφθείς φέρεται να ανήκει στη στενή ομάδα της συνεργού των «Πυρήνων», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί κινήσεις του με την 22χρονη και μετά την ταυτοποίησή της από την Αντιτρομοκρατική.

Οι αστυνομικοί έχουν επιβεβαιώσει ότι ήταν αυτός που επισκέφθηκε προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού και παρέλαβε από τρίτο άτομο δύο σάκους που περιείχαν μεταξύ άλλων το ποσό των 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια τους παρέδωσε στην 22χρονη Αγγελική και τα αντικείμενα βρέθηκαν μέσα στις δύο γιάφκες. Μάλιστα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό. Ο 32χρονος φέρεται να έχει συναντήσει την Αγγελική, σε προκαθορισμένα ραντεβού σε σούπερ μάρκετ στα νότια προάστια.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον 39χρονο Χ.Ρ. που είχε το ψευδώνυμο «Ιάσωνας», για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα. Στον δεύτερο ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Οι επικεφαλής των ερευνών τον θεωρούν πρόσωπο-κλειδί και του αποδίδουν αναβαθμισμένο ρόλο στην οργάνωση, καθώς φέρεται να έχει συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και στη στρατολόγηση νέων μελών.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή συνελήφθη και μια γυναίκα 36 ετών η οποία φέρεται να είχε ρόλο συνδετικού κρίκου, μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 36χρονη είχε συναντήσεις στις φυλακές με ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», μετέφερε αλληλογραφία και άλλα πράγματα, ενώ είχε παραδώσει, εκτός των άλλων, και μεγάλο χρηματικό πόσο στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top