Υπόθεση τρομοκρατία: Βρέθηκε το βαν-βόμβα που θα ανατίναζε τον Κορυδαλλό!

Στενός συνεργάτης του Ξηρού και μέλος των Πυρήνων ο «Ιάσων» που συνελήφθη

Υπόθεση τρομοκρατία: Βρέθηκε το βαν-βόμβα που θα ανατίναζε τον Κορυδαλλό!
Στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς είναι ένας εκ των δύο συλληφθέντων μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής το πρωί του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA του 39χρονου άνδρα σε βόμβες και γιάφκες της οργάνωσης.
Ο στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού είχε το κωδικό όνομα «Ιάσονας» και είχε ηγετική θέση στην «ομάδα Ξηρού». Πρόκειται για σκληρό κακοποιό, ο οποίος μάλιστα αντιστάθηκε και έβρισε τους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, βρέθηκε γενετικό υλικό του «Ιάσονα»:
1. Στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μέσα σε φάκελο που εστάλη στον πρόεδρο εφετών Αθηνών, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος ανεφλέγη την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 στην οικία του.
2. Σε βόμβα που τοποθετήθηκε το βράδυ τις 23ης Μαρτίου 2014 στην κεντρική είσοδο της εφορίας Κορυδαλλού, ο οποίος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία .
3. Σε εκρηκτικό δέμα που έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ιτέας στις 30 Απρίλιου 2014 .
4. Σε πειστήρια που κατασχέθηκαν στις γιάφκες του Χριστόδουλου Ξηρού, τόσο στο Λουτράκι όσο και στην Ανάβυσσο.
Η ΕΛΑΣ προχώρησε και στη σύλληψη ενός ακόμη άνδρα, 32 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που είχε επαφές με την καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χρισόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, για να την προμηθεύσει με ψηφιακό υλικό, τηλέφωνα επικοινωνίας, μέχρι και σκοπευτικά λέιζερ που θα «κούμπωναν» στα καλάσνικοφ στην μεγάλη επιχείρηση που σχεδιαζόταν για τις φυλακές Κορυδαλλού.
Οδηγήθηκαν στον ανακριτή
Οι δύο συνλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου
Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κακουργήματα, ενώ συγκεκριμένα στον 39χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για –μεταξύ άλλων- συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις.
Οι δύο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Βρέθηκε το βαν που θα ανατίναζε τον Κορυδαλλό!
Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από 15 μέρες εντοπίστηκε στην Ανάβυσσο ένα πράσινο φορτηγό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Νοέμβριο.
Το βαν είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ η άδεια κυκλοφορίας του βρέθηκε στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην ίδια περιοχή.
Όπως αναφέρουν οι αρχές, το αυτοκίνητο αυτό θα μετατρεπόταν σε βόμβα πρωτοφανούς ισχύος για να χρησιμοποιηθεί στη μεγάλη επίθεση και απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο της «επιχείρησης Γοργοπόταμος» από τους τρομοκράτες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top