Μητέρα ενός αγοριού υποβλήθηκε σε αφαίρεση μήτρας και μετά από 3 ημέρες πέθανε

Καταδικάστηκε ο Διευθυντής της Κλινικής και δύο γιατροί

Τον Ιούνιο του 2007 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο θάνατος της δικαστικής υπαλλήλου από την Πάτρα, της Βασιλικής Καρύδη, η οποία είχε πάει στην γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" για να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης μήτρας και μετά από τρεις ημέρες πέθανε.

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα, μετά από προγραμματισμένη εγχείριση για την αφαίρεση μήτρας λόγω ινομυωμάτων, παρουσίασε υψηλό πυρετό και αμορραγία, που δεν έγινε όμως αντιληπτή. Το αποτέλεσμα ήταν στο εσωτερικό της κοιλιάς της να εντοπιστεί μία τεράστια μπάλα από αίμα, εξαιτίας της οποίας πέθανε.

Το τριμελές εφετείο Πατρών, καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή τον Διευθυντή της Κλινικής και δύο γιατρούς θεωρώντας ότι επέδειξαν ιατρική αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η άτυχη Βασιλική Καρύδη ήταν μητέρα ενός αγοριού. Ο θάνατός της τότε είχε συγκλονίσει τη δικαστική κοινότητα, καθώς όσοι τη γνώρισαν έκαναν λόγο για έναν ζωντανό άνθρωπο και μια εργατική υπάλληλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top