ΔΕΙΤΕ ποιες πόλεις θα πληγούν σήμερα από την κακοκαιρία-Την Πέμπτη έρχεται σκόνη από την Αφρική

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

ΔΕΙΤΕ ποιες πόλεις θα πληγούν σήμερα από την κακοκαιρία-Την Πέμπτη έρχεται σκόνη από την Αφρική

​Νεφώσεις με βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ως το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα της χώρας και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε για σήμερα.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Έντονη κακοκαιρία θα έχει: η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Πάτρα, η Ναύπακτος, ο Πύργος και η Καλαμάτα.

Αργότερα η κακοκαιρία θα πλήξει την Βέροια, τη Νάουσα, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πολύγυρο, τις Σέρρες, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη.

Προς το απόγευμα και το βράδυ έντονα φαινόμενα περιμένουμε στη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και την Σάμο.

Χιονισμένες θα είναι οι βουνοκορφές γύρω από τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τα Γρεβενά και το Μέτσοβο.

Όμως και την Πέμπτη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στις Δυτικές Κυκλάδες σχεδόν θυελλώδεις από το απόγευμα και μετά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά περιόδους σχεδόν θυελλώδεις.

Στην Αττική

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και από το απόγευμα και μετά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Στην Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top