«Αγριεύει» ο καιρός: καταιγίδες, μποφόρ και σκόνη από την Αφρική!

Πρώτη ανάρτηση 00:44

«Αγριεύει» ο καιρός: καταιγίδες, μποφόρ και σκόνη από την Αφρική!

​Με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους θα είναι σήμερα ο καιρός, με τα καιρικά φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά από το απόγευμα, αλλά και να ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική!

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα «άγριος» στη δυτική και την βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ σε Ήπειρο, δυτική Μακεδονία και δυτική Στερεά θα πέσουν πυκνές χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά, ο καιρός ανά περιοχή:

Αττική: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι νοτιοδυτικοί με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά οπού στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Άνεμοι από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά οπού στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς και στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι από νότιες διευθ��νσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top