Ηράκλειο: ΙΣΟΒΙΑ στη μητέρα που έκαψε ζωντανό το 3χρονο παιδί της με βραστό νερό!

Την ίδια ποινή και για τον σύντροφό της

Ηράκλειο: ΙΣΟΒΙΑ στη μητέρα που έκαψε ζωντανό το 3χρονο παιδί της με βραστό νερό!

​Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε την Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου την 20χρονη μητέρα από την Βουλγαρία ενός τρίχρονου αγοριού, το οποίο μαζί με τον σύντροφό της κακοποίησε μέχρι θανάτου, ρίχνοντάς του καυτό νερό τον Μάρτιο του 2014 στο χωριό Σκούρβουλα της Μεσαράς!

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθισαν η 20χρονη μητέρα του αγοριού και ο 30χρονος ομοεθνής σύντροφός της, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι κακοποίησε μέχρι θανάτου το παιδί, το οποίο υπέκυψε από τα εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αφού έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ισχυρίσθηκαν ότι έβαζαν το αγοράκι στο ζεστό νερό δήθεν για να το βοηθήσουν να ενεργηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι δυο οι γιατροί του Κέντρου Υγείας, όταν το παιδί μεταφέρθηκε σ' αυτό διαπιστώθηκε ότι είχε πεθάνει πριν από τουλάχιστον τρεις ώρες, ενώ πρόσθεσαν ότι έφερε εγκαύματα και από προηγούμενο διάστημα, όπως και μώλωπες στο μάτι και στο πρόσωπο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη και των δυο κατηγορουμένων και μίλησε για μία πρωτοφανή στα χρονικά υπόθεση ανθρωποκτονίας, τονίζοντας πως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο και πως οι μάρτυρες εκτός από τους γιατρούς και τον αστυνομικό δεν ήταν αξιόπιστοι, αναφερόμενη στους συγγενείς των κατηγορουμένων.

Τελικά το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε και τους δύο κατηγορουμένους ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την πρόταση της Εισαγγελέως, και τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top