Προστασία ζητούν δικαστές και εισαγγελείς που αποτελούν πιθανούς στόχους επίθεσης

Αποσύρθηκε η φρούρησή τους

Προστασία ζητούν δικαστές και εισαγγελείς που αποτελούν πιθανούς στόχους επίθεσης

Τις ενστάσεις τους για την απόσυρση των αστυνομικών φρουρών από δικαστές και εισαγγελείς που αποτελούν πιθανούς στόχους εγκληματικών ενεργειών , εκφράζουν οι εισαγγελείς της χώρας. Μιλώντας στο STAR ζητούν συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως αφαιρέθηκε η φρουρά ακόμα και από εισαγγελέα που είχε δικάσει υπόθεση τρομοκρατίας.

Την έκπληξή τους εκφράζουν οι εισαγγελείς της χώρας για την απόσυρση αστυνομικών φρουρών από δικαστικούς λειτουργούς που έχουν εκδικάσει σημαντικές υποθέσεις και αποτελούν πιθανούς στόχους επιθέσεων, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους επικεφαλής των δικαστηρίων.

Το οξύμωρο όμως είναι ότι ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αφαιρεθεί οι φρουροί από δυο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που έχουν ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις τρομοκρατίας, καθώς και εισαγγελέα που ασχολείται με μεγάλες φυλακές της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επικινδυνότητας, είναι της Εισαγγελέως Εφετών Σοφίας Πετράκη , στο σπίτι της οποίας στη Λάρισα εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός το καλοκαίρι του 2013. Η εισαγγελέας είχε ασκήσει διώξεις στον Παναγιώτη Βλαστό για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλω�� και όπως είχε καταγγείλει, απειλήθηκε. Τα δυο αιτήματά της για φρούρηση, πριν το καλοκαίρι του 2013, απορρίφθηκαν. Λίγο μετά το σπίτι της τινάχτηκε στον αέρα.

«Οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν ανήκουν στα πρόσωπα του δημοσίου βίου τα οποία μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και το κόστος μιας ιδιωτικής φρούρησης, όπως σε άλλες περιπτώσεις φρουρούμενων προσώπων. Η μόνη προστασία που μπορεί να έχουν κάποιοι, οι οποίοι κινδυνεύουν λόγω του χειρισμού υποθέσεων που είχαν, είναι η αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Ζημιανίτης, Γ.Γ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Για την επίθεση σε βάρος της εισαγγελέα στη Λάρισα δικάζεται ήδη ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top