Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ των μεταναστών

Αίτημα των διαδηλωτών το κλείσιμο των κέντρων κράτησής τους

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ των μεταναστών

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια υπέρ των μεταναστών πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κύριο αίτημα των διαδηλωτών το κλείσιμο των κέντρων κράτησής τους.

Στην Αθήνα, περίπου στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκίνησε το συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Τη διαδήλωση διοργάνωσε η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Μετά την ολοκλήρωση του, η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δέχθηκε αντιπροσωπεία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου και παρέλαβε το ψήφισμά τους. Η ίδια διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας πως «Η Βουλή των Ελλήνων θα είναι ανοιχτή για να ακούγεται η φωνή όλων των ανθρώπων και κυρίως όσων έχουν στερηθεί την πρόσβαση στα δικαιώματα τους , την πρόσβαση στις δημοκρατικές εγγυήσεις».

thessaloniki-sullalitirio-kata-ton-kentron-kratisis.jpg

Στη Θεσσαλονίκη, οι διαδηλωτές από την «Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό», τη «Φασιστική Απειλή», την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο αρχικό σημείο.

Την ίδια ώρα, κλούβες και άντρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης έχει προαναγγείλει το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα σε περίπου 100 μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top