63% των Ελλήνων θέλουν ευρώ παρά τις δυσκολίες

Τι καταγράφει η τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου

​Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εκφράζει το 98% των Ελλήνων, διατηρώντας την υψηλότερη θέση μεταξύ των εταίρων (63%) σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου που έδωσε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με την έρευνα το 61% των Ελλήνων θεωρεί πως τα χειρότερα δεν έχουν συμβεί ακόμη στην οικονομία, κατατάσσοντας τη χώρα στην τέταρτη υψηλότερη αρνητική θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος της Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 46% όσον αφορά την εξέλιξη στην αντίληψη για την εξέλιξη της κρίσης.

Υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, με ενιαίο νόμισμα το ευρώ, τάσσεται το 63% των Ελλήνων, έναντι του 56% των Ευρωπαίων (μέσος όρος Ε.Ε) που τηρούν θετική στάση προς το ευρώ. Αρνητική στάση για το ευρώ διατηρεί το 35% των Ελλήνων, που τάσσεται πολύ κοντά στον μέσο Ευρωπαίο (36%).

Επίσης, το 54% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα το μέλλον εκτός Ε.Ε (ευρωπαϊκός μέσος όρος 58%).

Επιπλέον, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις το 89% των συμπολιτών μας (έναντι του 87% του μέσου όρου της ΕΕ), δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσ��ι το μέλλον. Από την άλλη, οι Έλληνες αμφισβητούν σε ποσοστό 55% ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βγει δικαιότερη από την κρίση, με τον μέσο όρο της ΕΕ να αμφισβητεί την εξέλιξη αυτή σε ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο (39%).

Επίσης, έντονη δυσπιστία για τα ΜΜΕ εκφράζουν οι Έλληνες, με την τηλεόραση να συγκεντρώνει ποσοστό 79%, έναντι 45% που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο γραπτός Τύπος συγκεντρώνει την αποδοκιμασία του 67% των Ελλήνων (μέσος όρος ΕΕ 49%) και το ραδιόφωνο το 59% έναντι 33%, που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πάντως οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται το διαδίκτυο περισσότερο απ’ όλους τους Ευρωπαίους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46% έναντι 36% που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top