Θεσσαλονίκη: Έδεσαν και βασάνισαν 97χρονη και το γιο της, για να τους ληστέψουν

Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο δράστες

Θεσσαλονίκη: Έδεσαν και βασάνισαν 97χρονη και το γιο της, για να τους ληστέψουν

​Τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 και 41 ετών οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι υπερήλικης γυναίκας και του 61χρονου γιου της στη Θεσσαλονίκη και, αφού τους χτύπησαν, τους άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν οι αρχές.

Μάλιστα κρατούνται, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία και βαριά σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες, το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου, εισέβαλαν στο διαμέρισμα που διέμεναν η 97χρονη με τον 61χρονο γιο της και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και απροσδι��ριστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δεμένοι και με τραύματα στο κεφάλι εντοπίστηκαν τα θύματα από συγγενείς τους, ενώ νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες, για να μην κινήσουν τις υποψίες, παρίσταναν τους εργάτες συνεργείου επισκευών - εργασιών ενώ μαζί τους είχαν μια σκάλα εργασιών και μια εργαλειοθήκη.

Τελικά οι αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας, εντόπισαν τους ληστές και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που διατηρεί ένας εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά χάπια. Επιπλέον, βρέθηκαν η σκάλα εργασιών, η εργαλειοθήκη και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν κατά την εισβολή τους στο διαμέρισμα.

Ο 32χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για εκβίαση, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top