Μαθητές από 954 σχολεία απένειμαν το βραβείο «Αριστεία&Αλληλεγγύη» στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Δείτε το βίντεο

Προσωπικότητες του Αθλητισμού αλλά και φορείς που έχουν συμβάλλει στο εκπαιδευτικό έργο «Ολυμπιακής Παιδείας 2014», βραβεύτηκαν στην ετήσια εκδήλωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Το θεσμοθετημένο βραβείο «Αριστεία & Αλληλεγγύη» απενεμήθη στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ως παράδειγμα προσφοράς, εθελοντισμού και ανθρωπιάς για το έργο της υπέρ των παιδιών που δίνουν τη μάχη κατά του καρκίνου.

Για πρώτη φορά φέτος η επιλογή του προσώπου προέκυψε από την πρόταση χιλιάδων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την χώρα, στους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν, να μελετήσουν και να προτείνουν το πρόσωπο ή τον φορέα που επιθυμούν να πάρει το βραβείο.

«Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και έλαβαν μέρος μαθητές 954 γυμνασίων και λυκείων, αφού πρώτα αξιολόγησαν και μελέτησαν, αποφάσισαν με ποσοστό 71%, το βραβείο της χρονιάς «Αριστεία & Αλληλεγγύη» να απονεμηθεί στη πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο και Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Κυρία Βαρδινογιάννη, οι έφηβοι μαθητές με την επιλογή τους σας έθεσαν για ακόμη μια φορά στην υπηρεσία των παιδιών» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το ιδιαίτερο αυτό βραβείο και ευχαρίστησε από καρδιάς τους μαθητές, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία αλλά και τους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι είναι οι σημαιοφόροι της εκστρατείας του συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

«Ειλικρινά είμαι πάρα πολύ συγκινημένη για την ξεχωριστή αυτή ��ιάκριση, παρόλο που δεν θεωρώ τις βραβεύσεις απαραίτητες, καθώς έχω αφοσιωθεί σε ένα έργο που το θεωρώ σαν χρέος μου. Όμως αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και πολύ μεγάλη συγκίνηση, καθώς προέρχεται από τα αγαπημένα μου παιδιά, που μου δίνουν ακόμα δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε αυτό το έργο που επιτελούμε» ανέφερε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν περισσότεροι από 60 Ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες αλλά και υποστηρικτές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσημα και το εκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας με τίτλο: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!».

Το 50% των εσόδων του βιβλίου θα διατίθεται αποκλειστικά για τα κέντρα εκπαίδευσης ολυμπιακής παιδείας που ιδρύει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το υπόλοιπο 50% θα διατίθεται στον σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ.

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν οι υπουργοί Αθλητισμού και Τουρισμού, ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή��, ο Λάμπης Νικολάου μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και μέλος της ΔΟΕ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, αθλητές και υποστηρικτές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top