ΜΟΝΟ τρία ελληνικά πανεπιστήμια στα 500 κορυφαία του κόσμου!

Πρόκειται για τα ΑΠΘ, ΕΜΠ και ΕΚΠΑ

Μολονότι οι ελλείψεις στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολλές και ο προϋπολογισμός των περισσότερων ιδρυμάτων ελλειμματικός, τρία από αυτά και συγκεκριμένα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, βρίσκονται μεταξύ των 500 κορυφαίων ανώτατων ιδρυμάτων παγκοσμίως. Η λίστα που συγκεντρώνει τα καλύτερα πανεπιστήμια, δημιουργείται βάσει της παγκόσμιας κατάταξης webofmetrics, του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών.
Η παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων «Webofmetrics Ranking of World Universities», χρησιμοποιεί ποσοτικές μεθόδους με δείκτες, οι οποίες σχετίζονται με το διαδίκτυο και διευκολύνουν τη μέτρηση της επιστημονικής δραστηριότητας μέσα στο παγκόσμιο ιστό. Μεταξύ των δεικτών που λαμβάνονται υπόψη για την διαμόρφωση της κατάταξης είναι τα ακαδημαϊκά άρθρα/εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.
Σε ό,τι αφορά τα δικά μας ιδρύματα, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των ελληνικών, καθώς βρίσκεται στη 246η θέση παγκοσμίως και στη 92η στην Ευρώπη. Ακολουθεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που κατατάσσεται στη 289η θέση παγκοσμίως και στη 111η στην Ευρώπη, το ΕΚΠΑ που κατέχει σε παγκόσμιο επίπεδο τη 332η θέση και τη 127η στην Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο Πατρών (554η-229η) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (667η-274η).
Σχετικά με τα ΤΕΙ, το ΑΤΕΙ Πειραιά καταλαμβάνει την 1η θέση (2.184η θέση στη παγκόσμια κατάταξη), αφήνοντας πίσω ιδρύματα όπως το Χαροκόπειο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Με βάση τη κατάταξη των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο Top 100, 200 500, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 34η θέση ανάμεσα σε 207 χώρες. Όσο για τη κορυφή; Εκεί, βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Κίνα, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top