Εντόπισαν και εξόντωσαν νάρκες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, σε παραλία της Πρέβεζας

Φωτο από τις εργασίες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς

​Εργασίες έρευνας – εκκαθάρισης και καταστροφής ναρκών στην παραλία Μονολιθίου στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκαν από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς.

1.jpg
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 6 Νοεμβρίου 2014 και μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 15 αντιαρματικές νάρκες TELLERMINE Γερμανικής προελεύσεως, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η δυσκολία που παρατηρείται στην έρευνα έγκειται στο γεγονός ότι οι αρχικές θέσεις εντοπισμού συχνά διαφοροποιούνται λόγω των πρόσφατων καιρικών φαινομένων στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα τις εδαφικές μεταβολές στην ακτογραμμή.

2.jpg
Όλες οι αντιαρματικές νάρκες που έχουν εντοπιστεί έως τώρα, καταστράφηκαν σε κατάλληλο χώρο, αφού πρώτα λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον αποκλεισμό της περιοχής και την ασφάλεια των κατοίκων.

3.jpg
Η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση εκκαθάρισης σε όση έκταση απαιτείται, προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση με πλήρη ασφάλεια.

4.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top