Τέρμα το διάλειμμα: Από Τρίτη έρχεται νέο κύμα ψύχους-Πού θα χιονίσει

Στην κατάψυξη μπαίνει και πάλι η χώρα από εβδομάδα-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση για όλες τις ημέρες

Τέρμα το διάλειμμα: Από Τρίτη έρχεται νέο κύμα ψύχους-Πού θα χιονίσει

​Από βδομάδα ετοιμαστείτε, γιατί ένα νέο κύμα ψύχους θα βάλει στην κατάψυξη την χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές αλλά και τις χιονοπτώσεις, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά, στα βόρεια και στο Αιγαίο σταδιακά θα πυκνώσουν, δίνοντας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ασθενείς βροχές ή χιονόνερο με λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο τοπικές βροχές με λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.

Αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -7 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -3 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -2 έως 12 στην Ήπειρο, από 2 έως 15 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 5 έως 11 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 6 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν το βράδυ στην έξοδο του Πατραϊκού τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα.Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά τα αυξηθούν δίνοντας το βράδυ λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις νυχτερινές ώρες προς Τρίτη είναι πιθανό να εκδηλωθεί ασθενής χιονόπτωση και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν, από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ «ΑΓΡΙΕΥΕΙ» Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ:

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

O ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ:

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, περιμένουμε νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα στα πεδινά των βορειοτέρων περιοχών. Ο καιρός στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια τη νύχτα και το πρωί.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ:

Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός όμως θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ:

Περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αύξηση των νεφώσεων αναμένεται το Σάββατο στα δυτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top