Δεν κλείνει τελικά το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα – Αλλάζει… όνομα

Ραγδαίες εξελίξεις μετά από την αυτοκτονία κρατουμένου

Δεν κλείνει τελικά το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα – Αλλάζει… όνομα

​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μετά από την αυτοκτονία ενός 28χρονου αλλοδαπού κρατουμένου το βράδυ της Παρασκευής.

Έτσι ενώ το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την βουλευτή του κόμματος, Β. Κατριβάνου διέρρεε ότι το Κέντρο Κράτησης θα κλείσει, τελικά τις διαρροές αυτές διαψεύστηκαν λίγη ώρα αφότου έφτασε στην Αμυγδαλέζα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης.

αρχείο λήψης.jpg

Κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν τώρα ότι το Κέντρο Κράτησης δεν θα κλείσει και θα αλλάξει ονομασία. Έτσι από Κέντρο Κράτησης θα μετονομαστεί σε Κέντρο Φιλοξενίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να βελτιωθούν και οι συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν αυτό θα ισχύσει και για άλλα κέντρα κράτησης.

Την ώρα που ο υπουργός βρισκόταν στην Αμυγδαλέζα, έξω από το κέντρο κράτησης πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντι��ατσιστικών οργανώσεων.

αρχείο λήψης (1).jpg

Όπως έγραψε και το star.gr, ο 28χρονος που αυτοκτόνησε είναι Πακιστανός και τον βρήκαν απαγχονισμένο με το σεντόνι του μέσα σε κοντέινερ οι συγκρατούμενοί του.

Μάλιστα ενώ αρχικά είχε ακουστεί ότι ο 28χρονος αυτοκτόνησε γιατί είχε παρέλθει το 18μηνο και δεν τον άφηναν ελεύθερο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top