Βίντεο: Τα παιδιά «βάζουν τα γυαλιά» στους μεγάλους για τους κινδύνους του διαδικτύου

Στο 4ο συνέδριο που διοργάνωσε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Βίντεο: Τα παιδιά «βάζουν τα γυαλιά» στους μεγάλους για τους κινδύνους του διαδικτύου

​Δεκάδες παιδιά πήραν μέρος σήμερα στο 4ο συνέδριο που διοργάνωσε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θέλοντας να ενημερώσει για τους κίνδυνους τους διαδικτύου.

«Εθισμός στο διαδίκτυο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να εθιστούν στο διαδίκτυο», είπε μια μαθήτρια με χαρακτηριστική άνεση.

«Το διαδίκτυο φυσικά και απευθύνεται σε όλους μας, μιας και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και άτομα με κινητικά προβλήματα», ανέφερε ένας μαθητής με κινητικά προβλήματα αλλά άριστος γνώστης του διαδικτύου.

Όπως βλέπετε, οι μικροί μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή και έβαλαν τα γυαλιά στους μεγάλους που δεν δίστασαν να το παραδεχτούν.

«Αυτά για εσάς είναι αυτονόητα… Για εμάς ήταν αδιανόητα! Ύστερα τα προσεγγίσαμε και τα χρησιμοποιήσαμε», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριος Νίκος Βούτσης.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μιλούν για το διαδίκτυο και την σωστή του χρήση σε περίπου 400 με 800 σχολεία την εβδομάδα καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι η πρώτη επαφή με το ίντερνετ γίνεται σε ηλικία 5 ετών.

Η επαγρύπνηση των γονιών πρέπει να είναι σε 24ωρη βάση καθώς πάντα ελλοχεύει μια επικίνδυνη κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top