Απελπισμένος πατέρας στο star.gr:«Δεν έχω λεφτά να πάρω πάνες και φαγητό στα παιδιά μου»

«Θα μπορούσα να κάνω οποιαδήποτε δουλειά και για πέντε ευρώ»

Απελπισμένος πατέρας στο star.gr:«Δεν έχω λεφτά να πάρω πάνες και φαγητό στα παιδιά μου»

​Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του 37χρονου Στέφανου από την Αμαλιάδα, ο οποίος είναι πάνω από πέντε χρόνια άνεργος και δεν μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του –τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά ηλικίας 18 μηνών και οκτώ μηνών.

Το star.gr επικοινώνησε μαζί του, και μας εξήγησε πως με δυσκολία μπορεί να τα βγάλει πέρα στις υποχρεώσεις του, ενώ αυτό που ζητάει είναι μια οποιαδήποτε δουλειά «για να εξασφαλίσω το φαγητό και τις πάνες των παιδιών μου», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Όπως εξομολογείται ο ίδιος πληγωμένος, ο δήμος δεν τον έχει βοηθήσει, αφού του ζητάνε απολυτήριο Γυμνασίου, ενώ εκείνος έχει πάει μόνο στο δημοτικό.

Αλλά και η εκκλησία του έχει γυρίσει την πλάτη: Αφού τους πήγε ότι χαρτί του ζήτησαν, δεν του παρείχαν καμία βοήθεια. «Απευθύνθηκα τέσσερις φορές στη μητρόπολη για βοήθεια, αλλά με έδιωξαν. Ο παπάς νόμιζε ότι του λέω ψέματα», μας λέει ο 37χρονος, ο οποίος συμπληρώνει πως σαν να μην έφτανε όλο αυτό, δέχθηκε και ειρωνικά σχόλια.

«Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει φτάσει τα 565 ευρώ και δεν μπορώ να τον εξοφλήσω», μας λέει ο Στέφανος, ο οποίος έχει κάνει διάφορες δουλειές στο παρελθόν για να βγάζει το μεροκάματο.

«Δούλευα ως τσεκαδόρος στις αποθήκες σουπερ μάρκετ, αλλά και σε κατάστημα που στη συνέχεια έκλεισε. Κάνω οποιαδήποτε δουλειά ακόμα και για πέντε ευρώ», σημειώνει και προσθέτει πως μπορεί να δουλέψει ακόμα και στο εξωτερικό αν χρειαστεί. Τώρα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα κάνοντας διάφορες αγροτικές δουλειές.

Τα παιδιά του αντιμετωπίζουν πρόβλημα βρογχικού άσθματος, ενώ η γυναίκα του έχει επιλόχεια κατάθλιψη και προσπαθεί να μεγαλώσει όπως μπορεί τα δύο τους παιδιά.

Ο ίδιος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους μοναδικούς συμπαραστάτες του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Ερυθρό σταυρό, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που του έχουν προσφέρει βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του, αγοράζοντας φάρμακα και κάποιες απαραίτητες μάσκες οξυγόνου.

Της Σπυριδούλας Σκούρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top