ΘΡΙΑΜΒΟΣ: Η Αθήνα στην τρίτη θέση με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας

​Την τρίτη θέση κατέλαβε η Αθήνα ανάμεσα στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδι πόλης το 2015. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός European Best Destinations πραγματοποίησε διαδικτυακή ψηφοφορία που διήρκησε τρεις εβδομάδες, στην οποία υποψήφιες ήταν 20 συνολικά πόλεις.

Η Αθήνα συγκέντρωσε 28.185 ψήφους, από τους 244.696 ψηφοφόρους που συμμετείχαν συνολικά στην ψηφοφορία. Στην πρώτη θέση ψηφίστηκε το Μπορντό στη Γαλλία και ακολουθεί η Λισαβώνα στη δεύτερη θέση.

Ο χάρτης με τις πόλεις που ήταν υποψήφιες

789038_αθήνα4.jpg
Όπως αναφέρεται στο europeanbestdestinations.com, «η Αθήνα θεωρείται το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Με το πέρασμα των χρόνων, πλήθος κατακτητών κατέλαβαν την Αθήνα, μοναδικά, υπέροχα μνημεία δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα μια σπάνια ιστορική αύρα να είναι εμφανής παντού στην πόλη.

athens.jpg
Το σύγχρονο αστικό τοπίο της πόλης αντανακλά την συναρπαστική ιστορία της, το πολυ-πολιτισμικό σύγχρονο πρόσωπο της, καθώς και την υποδομή και τις εγκαταστάσεις. Με άλλα λόγια, η Αθήνα είναι ένας must προορισμός που συνδυάζει τις σύγχρονες αστικές καινοτομίες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Την λίστα των προορισμών που ξεχώρισαν συμπληρώνουν η Βαλέτα, η Ρίγα, οι Βρυξέλλες ενώ η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και η Μαδρίτη βρέθηκαν εκτός της πρώτης δεκάδας.

Αυτή είναι η λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2015:

1. Μπορντό

2. Λισαβώνα

3. Αθήνα

4. Βαλλέτα

5. Ρίγα

6. Ζάγκρεμπ

7. Λιουμπλιάνα

8. Ινσμπρουκ

9. Μιλάνο

10. Βρυξέλλες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top