Μέτρα για την προστασία του ιστορικού «Ναυαγίου» της Ζακύνθου

Τι αναφέρει ο δήμαρχος;

​Το σήμα κατατεθέν για τον ελληνικό τουρισμό και τα νησιά του Ιονίου, το ιστορικό «Ναυάγιο» της Ζακύνθου σχεδιάζει να συντηρήσει και να προστατεύσει με μια σειρά πρωτοβουλιών η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ζακύνθου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο δήμος προσανατολίζεται «σε παρεμβάσεις για την συντήρηση του πλοίου υπό την επίβλεψη των στελεχών του Τμήματος Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και για την περίφραξη του, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση από τους λουόμενους που συχνά ευθύνονται για φθορές και ζημιές».

Για το σκοπό αυτό προϋπολογίζεται «ένα ποσό της τάξης τ��ν 25.000 με 30.000 ευρώ αλλά και η συνεργασία με ιδιώτες που διαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση».

Τέλος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου, σχεδιάζεται «η πρόσληψη φύλακα που θα είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση της παραλίας τις ώρες που υπάρχουν λουόμενοι, η τοποθέτηση μιας χημικής τουαλέτας και αν υπάρχει δυνατότητα, ο διορισμός και ενός ναυαγοσώστη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top