Oι Έλληνες είναι οι πιο αγενείς οδηγοί της Ευρώπης και δεν ντρέπονται να το πουν!

Ποιοί είναι οι πιο ανεύθυνοι και πιο υπεύθυνοι σύμφωνα με έρευνα;

Έρευνα για τον πιο αγενή Ευρωπαίο λαό στην οδήγηση πραγματοποίησε το Ινστιτούτου Ipsos, στο πλαίσιο της οποίας ερωτήθηκαν μέσω ίντερνετ 10.000 Ευρωπαίοι σε 10 χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) για τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της έρ��υνας, οι Έλληνες όχι μόνο είναι οι πιο αγενείς της Ευρώπης αλλά δεν το κρύβουν κιόλας! Οι Έλληνες οδηγοί παραδέχονται σε ποσοστό 74% πως συμπεριφέρονται αγενώς εν ώρα οδήγησης, με συνηθέστερη συμπεριφορά την εξύβριση άλλων οδηγών!

Αναλογικά, το 56% των Ευρωπαίων οδηγών αναγνωρίζει πως συμπεριφέρεται αγενώς «τουλάχιστον κατά καιρούς».

Οι ερωτηθέντες υποδεικνύουν την Ιταλία ως τη χώρα με «τους πιο ανεύθυνους οδηγούς» σε ποσοστό 31%, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ιταλοί σε ποσοστό 58%. Οι Έλληνες, σε αυτό το ερώτημα, έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.

Η χώρα με τους πιο υπεύθυνους οδηγούς στην Ευρώπη, είναι σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η Σουηδία (37%), ακολουθεί η Γερμανία (27%) και έπονται η Βρετανία και η Ολλανδία (11%).

Τέλος, το 45% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς «οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι».