Σοκ στην Καβάλα: 12χρονος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε συνομήλικούς του μέσω διαδικτύου

Σοκ για τους αστυνομικούς

Σοκ στην Καβάλα: 12χρονος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε συνομήλικούς του μέσω διαδικτύου

​Ένας δωδεκάχρονος ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αυτός που έστελνε άσεμνες φωτογραφίες και παρενοχλούσε σεξουαλικά άλλα παιδιά μέσω Διαδικτύου.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με υπόθεση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω Διαδικτύου.

Ειδικότερα, αστυνομικοί προχώρησαν σε ψηφιακή έρευνα σε επικοινωνίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω chat roomsστο Διαδίκτυο.

Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστο άτομο προσέγγιζε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών στο πλαίσιο διαδικτυακού παιχνιδιού και τους ζητούσε μέσω chat rooms να του αποστείλουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, καθώς και φίλων τους.

Στην περίπτωση που οι ανήλικοι έστελναν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τους, καθώς και συμμαθητών τους, λάμβαναν ηλεκτρονικά μηνύματα με φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και παρενοχλήσεις σεξουαλικού χαρακτήρα.

Ακολούθησε η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των διαδικτυακών στοιχείων του δράστη, που όπως προέκυψε είναι 12χρονος, κάτοικος Καβάλας, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση παροχής Διαδικτύου βρέθηκε δηλωμένη στα στοιχεία της μητέρας του.

Σε έρευνα στο σπίτι του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top