Ξεπερνά τα 30 εκατοστά το χιόνι στη Φθιώτιδα

Κλειστά τα σχολεία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας

Ξεπερνά τα 30 εκατοστά το χιόνι στη Φθιώτιδα

​Έντονη είναι η χιονόπτωση στη Φθιώτιδα όπου σε αρκετές περιπτώσεις το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 30 εκατοστά. Εν τω μεταξύ με αποφάσεις των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη, τα σχολεία στους δήμους Δομοκού και Μακρακώμης.

Στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, από τις 8 το βράδυ και μετά, το χιόνι έχει καλύψει ορισμένα σημεία του δρόμου παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα βρίσκονται εκεί και προσπαθούν ρίχνοντας αλάτι να κρατήσουν την κυκλοφορία ανοιχτή.

Στην εθνική οδό από τα διόδια της Τραγάνας και μέχρι το Μαρτίνο, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, τα μηχανήματα έχουν απομακρύνει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας το χιόνι και η κυκλοφορία γίνεται κανονικά αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη.
Από τον κόμ��ο του Μαρτίνου και μέχρι το Κάστρο τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς η κυκλοφορία εξελίσσεται με πολλά εμπόδια, μιας και το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με χιόνι, το οποίο έχει παγώσει.

Στο επαρχιακό δίκτυο τα προβλήματα είναι περισσότερο έντονα. Στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ιδιαίτερα από τη Μακρακώμη και προς το Καρπενήσι, η χιονόπτωση είναι έντονη και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Τα μηχανήματα κρατούν τον δρόμο ανοιχτό, ωστόσο η κυκλοφορία κατά περιόδους είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μόνο με αλυσίδες.

Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία οι κεντρικοί οδικοί άξονες παραμένουν ανοιχτοί, αλλά υπάρχει πρόβλημα σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού η κυκλοφορία γίνεται κατά περιόδους με αλυσίδες καθώς χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ επικρατούν και πολικές θερμοκρασίες που ήδη φτάνουν τους -5 βαθμούς.

Κλειστά τα σχολεία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας λόγω του χιονιά.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν και ορισμένα σχολεία στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top