Ελληνική βασιλόπιτα στο ρεκόρ Γκίνες

Η πίτα 350 κιλών και 15 τ.μ. φτιάχτηκε στην Πεντέλη

Ελληνική βασιλόπιτα στο ρεκόρ Γκίνες

Στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για την κατασκευή της μεγαλύτερης βασιλόπιτας του κόσμου εισήλθαν από τις 8 Φεβρουαρίου 2015 οι αρτοποιοί της Αθήνας, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, κάνοντας πραγματικότητα την πρωτοβουλία της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων που οργάνωσε την εκδήλωση με την στήριξη του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου.

Οι αρτοποιοί με αυθεντικά υλικά δημιούργησαν όπως είχαν σχεδιάσει και προαναγγείλει μια βασιλόπιτα μήκους 5 μέτρων πλάτους 3 μέτρων και βάρους 350 κιλών.

Από τις 5 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Αγίας Τριάδας άρχισαν οι διαδικασίες. Στήθηκε ο εκτός συνηθισμένων προδιαγραφών φούρνος τον οποίο κατασκεύασε με υψηλή τεχνογνωσία ειδικά για την περίπτωση η εταιρεία ΜΠΑΣΑΣ ΑΕ.

αρχείο λήψης.jpg
Υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους χίλιους οι προσερχόμενοι στην εκδήλωση οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετείχαν και στη διαδικασία κλήρωσης του «χρυσού φλουριού».

Η πίτα ρεκόρ ψήθηκε και κόπηκε παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, φορέων των επιχειρήσεων και πολιτών που προσήλθαν και παρακολουθήσαν την προσπάθεια της ελληνικής βιοτεχνικής αρτοποιίας.

Ο πρόεδρος της ΣΑΑΠ Χαρίλαος Μάνος αναφορικά με την πρωτοβουλία δήλωσε: «Με την προσπάθειά μας να φτιάξουμε την μεγαλύτερη βασιλόπιτα και να μπούμε στο Guinness θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες του φούρνου της γειτονιάς. Θέλουμε να δείξουμε ότι η ελληνική παραδοσιακή βιοτεχνική παραγωγή μέσα από τις συλλογικές της προσπάθειας κατακτά ρεκόρ. Ακόμα απευθύνουμε μήνυμα στην πολιτεία να στηρίξει τον φούρνο της γειτονιάς, να στηρίξει την ελληνική παραγωγή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top