Κορυφώνεται η κακοκαιρία: Δείτε που τα φαινόμενα είναι πιο έντονα- Χιόνια και στην Αττική

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλούς δρόμους

Κορυφώνεται η κακοκαιρία: Δείτε που τα φαινόμενα είναι πιο έντονα- Χιόνια και στην Αττική

​Τσουχτερό κρύο, το οποίο συνοδεύεται με βροχές και χιόνια, επικρατεί σχεδόν σε όλη τη χώρα…

2242105.jpg
Στην Αττική, όσο περνάει η ώρα το κύμα κακοκαιρίας γίνεται πιο έντονο, ενώ ήδη σε πολλές περιοχές του νομού έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση. Σε Φυλή, Άγιο Στέφανο, Ιπποκράτειο πολιτεία, Πεντέλη, ψηλά στην Πάρνηθα και Ρέα οι νιφάδες του χιονιού έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ενώ σε Δροσιά και Άνω Βριλήσσια ρίχνει χιονόνερο. Μάλιστα, η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας χιονίζει σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη αλλά και στο κέντρο της πόλης.

2242107.jpg
Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Μακεδονία, όπου λόγω της χιονόπτωσης έμειναν αρκετά σχολεία κλειστά, θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, όπου η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

2242350.jpg
Χιονίζει ασταμάτητα σε όλη τη Φθιώτιδα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στη βόρεια Φθιώτιδα, στην περιοχή του Δομοκού, όπου το πρωί δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία και να μεταφερθούν οι μαθητές στα χωριά τους, δεδομένου, ότι η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η ίδια κατάσταση και στην Λαμία, όπου χιονίζει ασταμάτητα χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

2242325.jpg
Σε ό,τι αφορά στο εθνικό οδικό δίκτυο, δεν έχει εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, κάποιο πρόβλημα παρά την χιονόπτωση που επικρατεί στην περιοχή του Μαρτίνου.

Ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι προληπτικά, από το 117ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, λίγο μετά το Κάστρο Βοιωτίας, έως το 125ο χλμ στα διόδια της Τραγάνας, όπου οι θερμοκρασίες έχουν πέσει στο μηδέν.

Να σημειωθεί τοι λόγο της κακοκαιρία με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο, μιας και εκεί σε πολλές περιοχές χιονίζει με μεγάλη ένταση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top