Έβρος: ΜΕΤΡΟΥΝ τις «πληγές» τους οι κάτοικοι

Θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από την σφοδρή κακοκαιρία

Έβρος: ΜΕΤΡΟΥΝ τις «πληγές» τους οι κάτοικοι

​Τις «πληγές» τους μετρούν οι κάτοικοι στον Έβρο, περιμένοντας να αποτραβηχτούν τα νερά ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

ηγη.jpg
Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η στάθμη των νερών στην κοίτη του ποταμού Έβρου παρουσιάζει πτωτική τάση.

Ωστόσο, η αποστράγγιση των υδάτων τόσο από τις κατοικημένες περιοχές, όπως τα Λαγυνά, όσο και από τις πλημμυρισμένες καλλιεργημένες εκτάσεις εκτιμάται πως θα πάρει χρόνο, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι κάτοικοι στον οικισμό του Πόρου, που είχε εκκενωθεί προληπτικά, επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται, μέρα με την ημέρα, και η ζωή στα Λαγυνά.

Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων σπιτιών στην πλαγιά του οικισμού περιμένουν και αυτοί την απομάκρυνση των νερών ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίας αποκατάστασης των ζημιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων που υπάρχουν είναι πολύ περιορισμένες καθώς χρειάζεται υπομονή και χρόνος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top