ΑΥΤΗ είναι η Ανθούλα, η διάσημη καθαρίστρια του Βαρουφάκη – «δεν δαγκώνω», της έλεγε

Τι εξομολογείται η ίδια για τον υπουργό που γνώρισε όταν διδασκε

ΑΥΤΗ είναι η Ανθούλα, η διάσημη καθαρίστρια του Βαρουφάκη – «δεν δαγκώνω», της έλεγε

​Διάσημη έκανε μία καθαρίστρια ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκείνη, η Ανθούλα Τσουβέλα, μιλά για τον υπουργό, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, πως της έλεγε «δεν είμαι μπαμπούλας, δεν δαγκώνω»!

«Όταν εργαζόμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν μια καθαρίστρια με το όνομα Ανθούλα. Συχνά χρειαζόταν να δουλεύουμε έως τα μεσάνυχτα. Ενώ το ωράριό της είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, η Ανθούλα έμενε να καθαρίσει μετά από εμάς και ξεκλείδωνε τις αίθουσες για μας το επόμενο πρωί. Μαντέψτε ποιος απολύθηκε πρώτος συνέπεια του προγράμματος λιτότητας. Η Ανθούλα», δήλωσε προ ημερών ο κ. Βαρουφάκης στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Η 51χρονη, μητέρα δύο παιδιών, βρίσκεται στο… πόστο της, στο πανεπιστήμιο, παρά το ότι από το 2013 βρίσκεται σε διαθεσιμότητα! «Δεν μπορώ να αφήσω το κτίριο», λέει στην εφημερίδα «Καθημερινή» και συνεχίζει: «αφού κάθομαι που κάθομαι, γιατί να μη βοηθήσω; Δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος στην απογευματινή βάρδια. Έτσι περνάω και την ώρα μου, ξεγελώ και τον εαυτό μου ότι τίποτα δεν άλλαξε».

Ξεκίνησε να εργάζεται στο πανεπιστήμιο το 1999, με σύμβαση έργου. Ένα χρόνο αργότερα, γνώρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για να διδάξει.

«Εγώ αυτό που θυμάμαι από τον κ. Βαρουφάκη ήταν ότι ήταν ένας κύριος με το κάππα κεφαλαίο» λέει εκείνη για τον υπουργό Οικονομικών. «Τον σεβόμουν πολύ και στην αρχή τον φοβόμουν. Εκείνος είχε προσπαθήσει πολύ να με κάνει να χαλαρώσω. "Να μου μιλάς στον ενικό, δεν είμαι μπαμπούλας, δεν δαγκώνω", μου έλεγε. Είμαστε όλοι ίσοι. Ετσι σιγά σιγά χαλάρωσα και είχαμε όλα τα χρόνια μια πολύ καλή συνεργασία. Τον αγαπώ πολύ και τώρα τον καμαρώνω», αναφέρει.

Ως επιμελήτρια του κτιρίου της Ευριπίδου, έκανε περίπου τα πάντα, όπως εξάλλου είχε γράψει και στο blog του ο υπουργός. «Από εξυπηρέτηση των φοιτητών και των καθηγητών, μέχρι να φροντίζω ό,τι χάλαγε, από υδραυλικά μέχρι ρεύματα, να βγάζω φωτοτυπίες, βεβαιώσεις τα πάντα», λέει η ίδια. Τώρα, η 51χρονη επέστρεψε στην καθαριότητα. «Αφού δεν υπάρχει συνεργείο, δεν μπορώ να τα αφήσω έτσι. Μπαινοβγαίνουν παιδιά ανά δύο-τρεις ώρες, ξέρεις τι γίνεται εδώ;», επισημαίνει, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει κανονικά στη δουλειά της. Προς το παρόν, αμ��ίβεται με το 75% του -έτσι κι αλλιώς μειωμένου- μισθού της…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top