ΤΡΑΓΙΚΟ: σε… κτηνιατρείο βγάζουν ακτινογραφίες οι ασθενείς στη Σκόπελο!

Τριτοκοσμικές συνθήκες περίθαλψης - χωρίς γιατρούς το Κέντρο Υγείας

ΤΡΑΓΙΚΟ: σε… κτηνιατρείο βγάζουν ακτινογραφίες οι ασθενείς στη Σκόπελο!

​Το… κτηνιατρείο είναι η μόνη λύση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοπέλου που θέλουν να βγάλουν μία ακτινογραφία! Όσο κι αν ακούγεται τραγικό, είναι γεγονός, καθώς στο Κέντρο Υγείας του νησιού υπάρχει μόνο ένας χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος και λείπει σε άδεια!

Με τον υπάλληλο να λείπε και ιδιωτικό ακτινοδιαγωνιστικό κέντρο να μην υπάρχει, οι ασθενείς δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός του κτηνιατρείου. «Τι μπορούμε να κάνουμε; Διαθέτουμε έναν και μοναδικό παρασκευαστή στο Κέντρο Υγείας, ο οποίος είναι εργαζόμενος και δικαιούται να πάρει την άδειά του. Πρόβλεψη για δεύτερο που να τον αναπληρώνει δεν υπάρχει, δυστυχώς. Όταν ο μοναδικός παρασκευαστής απουσιάζει σ�� άδεια οι ασθενείς με δική τους πρωτοβουλία βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο… Εμείς δεν γνωρίζουμε να χειριζόμαστε το ακτινολογικό μηχάνημα», επισημαίνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Γ. Τριανταφύλλου.

Ωστόσο, η περίθαλψη στη Σκόπελο θα γίνει ακόμα δυσκολότερη, καθώς σε περίπου ένα μήνα φεύγουν από το Κέντρο Υγείας δύο αγροτικοί γιατροί και θα παραμείνουν τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής! Μάλιστα, ο ένας αγροτικός μεταβαίνει πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόνησο, ώστε να εξετάζει τους κατοίκους και αυτού του νησιού…

«Απαιτείται άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς. Λένε για 1.000 προσλήψεις γιατρών; Ποιες προσλήψεις; Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα! Η Υγεία είναι ρημαδιό! Είναι πρόσφατες οι δεσμεύσεις για στελέχωση των νησιών με γιατρούς. Δεν τους έχουμε δει ακόμα. Το πρόβλημα είναι έντονο και λύνεται μόνο με πολιτική απόφαση», ξεσπά ο κ. Τριανταφύλλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top