Σπάνε με εκρήξεις τα αναχώματα στον Έβρο για να σωθούν από τα νερά!

Σε «πολιορκία» οικισμοί – αναμένεται να πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα

Ώρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι του Έβρου, ενώ οι Αρχές αποφάσισαν να σπάσουν τα αναχώματα με ελεγχόμενη έκρηξη από το στρατό, προκειμένου να σωθεί ο οικισμός του Πόρου!

Όπως τόνισε ο αντιπεριφεριάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς, μετά από έκτακτη σύσκεψη, η απόφαση ελήφθη μπροστά στον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο Πόρος από τον μεγάλο υδάτινο όγκο που κατευθύ��εται προς την περιοχή στα νότια του Έβρου.

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως το ενδιαφέρον εστιάζεται στο νότιο τμήμα του ποταμού, όπου εκβάλει στο Δέλτα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή το επόμενο 24ωρο να μην διοχετευθούν στον ποταμό νέες ποσότητες νερού από την Βουλγαρία και να μην υπάρχουν βροχοπτώσεις.

20750120_EV_EBROS_060215_LAGYNA_PLHMMYRES7.limghandler.jpg

«Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που πρωτεύει είναι η διάσωση των κατοικιών και, βέβαια, να μη θέσουμε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο κ. Πέτροβιτς, ενώ εκτιμάται πως με τη ρήξη των αναχωμάτων τα νερά θα κατευθυνθούν προς τον κάμπο των Φερρών και θα πλημμυρίσουν 80.000 στερέματα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι η μόνη πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής.

20750138_EV_EBROS_060215_LAGYNA_PLHMMYRES11.limghandler.jpg

Την Παρασκευή, όπως σας ενημερώσαμε, οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του οικισμού Λαγυνά, καθώς τα αναχώματα στην κοίτη του Έβρου έσπασαν και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό. Οι κάτοικοι των Λαγυνών βρήκαν προσωρινή στέγη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Σουφλίου, στην έδρα του Δήμου και σε συγγενικά τους πρόσωπα.

20750121_EV_EBROS_060215_LAGYNA_PLHMMYRES8.limghandler.jpg

Περιοχές κατά μήκος του Έβρου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα θα επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο. Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, θα επισκεφθεί τα Λαγυνά, το Σουφλί και τον Πόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΑΓΡΙΕΥΕΙ ο καιρός: ΔΕΙΤΕ που θα πέσουν χιόνια και καταιγίδες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top