Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: «Σατανικές οι καρναβαλιστικές εκδηλώσεις»

"Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το πνεύμα και το σκοπό του Τριωδίου"

Εγκύκλιο εξέδωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, για την έναρξη της περιόδου του Τριωδίου, επισημαίνοντας ότι ο πολύς κόσμος συνδέει το Τριώδιο με χορούς, ξεφαντώματα, μεταμφιέσεις και πως ο διάβολος κάνει «θαυμάσια» το ανθρωποκτόνο έργο του με τις κοσμικές αυτές εκδηλώσεις.

Αποσπάσματα από την εγκύκλιο:

«Δέκα εβδομάδες προ του Πάσχα διαρκεί η περίοδος του Τριωδίου. Διαιρείται σε τρεις ανίσους υποπεριόδους. Την προπαρασκευαστική περίοδο, την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα […]

Κι εμείς, συνειδητά, πνευματικά παιδιά της Εκκλησίας μας οφείλουμε με ευγνωμοσύνη να δεχθούμε, να γνωρίσουμε την ευλογημένη αυτή περίοδο και να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι περίοδος κατ’ εξοχήν πνευματική, περίοδος ανανήψεως, συναισθήσεως, ειλικρινούς μετάνοιας και ανακαινίσεως. Είναι περίοδος εγκρατείας, προσευχής, συνδιαλλαγής, συγχωρήσεως, συμφιλιώσεως με όσους τυχόν ψυχρανθήκαμε.

Δυστυχώς ο πολύς κόσμος συνδέει το Τριώδιο με κοσμικές, καρναβαλικές εκδηλώσεις, με χορούς, ξεφαντώματα, μεταμφιέσεις και παρόμοια.

Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το πνεύμα και το σκοπό του Τριωδίου.

Είναι υπολείμματα ειδωλολατριών εθίμων, μας κοσμικοποιούν, μας οδηγούν σε σύγχυση, μας αποπροσανατολίζουν, μας οδηγούν στη διακονία της κραιπάλης, της μέθης, της ακολασίας […]

Ο διάβολος κάνει «θαυμάσια» το ανθρωποκτόνο έργο του με τις κοσμικές αυτές εκδηλώσεις. Όσοι πιστοί χριστιανοί θέλουν να ζουν το θέλημα του Θεού, να αγιάζονται και να φθάνουν άξιοι προσκυνητές στο Πάσχα δεν μπορούν να συμμετέχουν στα ειδωλολατρικά και σατανικά αυτά έργα.

Αλήθεια, σκέπτονται και ενεργούν με αγάπη στο συνάνθρωπο αυτοί ��ού οργανώνουν τίς πολυέξοδες αυτές εκδηλώσεις;

Οι αδελφοί μας πεινούν και στερούνται και των πλέον απαραιτήτων και αυτοί κατασπαταλούν τόσα ποσά στο βωμό της ηδονοθηρίας, της σαρκολατρείας και της δήθεν διασκεδάσεως».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top