ΔΕΙΤΕ ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ λόγω της αφρικανικής σκόνης!

Τα σχολεία δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα, λόγω του ότι δεν υπήρχε θέρμανση

​Συχνές διακοπές ρεύματος έχουν από τις αρχές Φεβρουαρίου οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, της νότιας πλευράς της Αλεξανδρούπολης και σε ένα κομμάτι της Ξάνθης.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση οφείλονται στην αφρικανική σκόνη.

Σε ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης, επισημαίνεται ότι οι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι σοβαρότατα, με τις διακοπές ρεύματος να ξεπερνούν τις 19 ώρες, ενώ η τάση αυξομειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία οικοσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Σαμοθάκη τα σχολεία δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα, λόγω του ότι δεν υπήρχε θέρμανση στα κτίρια, ενώ με δυσκολίες λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Μακεδονίας-Θράκης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Αναστάσιος Μιζαμίδης, η σκόνη επικάθεται στους μονωτήρες που βρίσκονται στους στύλους της ΔΕΗ και σε συνδυασμό με την υγρασία, μειώνεται η μονωτική τους ικανότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα πρόβλημα σπάνιο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο και μπορεί να ξαναδημιουργηθεί, ακόμα και μετά την επέμβαση των συνεργείων, λόγω της υγρασίας.

Ο κ. Μιζαμίδης τόνισε ότι έχουν ενισχυθεί τα συνεργεία, που εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθαρίζοντας τους μονωτήρες και πολλοί από αυτούς αντικαταστάθηκαν. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης σχεδόν έχει αποκατασταθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top