Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος λόγω υπερχείλισης του ποταμού: ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ σπίτια!

Νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ

​Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Έβρος λόγω υπερχείλισης του ποταμού.

Αρχές και κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, καθώς η στάθμη του ποταμού έφτασε τη νύχτα της Τρίτης τα 6,80 μέτρα, πολύ πάνω από τα 5,70 μέτρα που είναι και το όριο συναγερμού.

Αρκετές περιοχές επλήγησαν από την υπερχείλιση του ποταμού, με τον κάμπο της Ορεστιάδας να έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές, αφού περίπου 80.000 στρέμματα πλημμύρισαν.

Το πρόβλημα ξεκίνησε λόγω των βροχοπτώσεων στη Βουλγαρία, όταν χιλιάδες τόνοι νερού απελευθερώθηκαν από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ στο ποταμό Άρδα.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε και η ανακοίνωση που έφτασε στην ελληνική πρεσβεία της Σόφιας από τις βουλγαρικές Αρχές, στην οποία γίνεται λόγος για νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Τέλος, αποκλεισμένο συνεχίζει να είναι το τμήμα της εθνικής οδού που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως και το τελωνείο στις Καστανιές, λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η τουρκική πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top