Τι αλλάζει από φέτος για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου- Τα επόμενα σχέδια του Υπουργείου

Για όσους δίνουν πανελλαδικές ισχύουν τα ίδια με πέρσι

​Τέλος το άγχος των προαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα για τους μαθητές της Α’ και της Β΄ Λυκείου μιας και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας καταργούνται.

Ο Υπουργός Παιδείας, κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, έχει πει ότι θέλει να κάνει ριζικές αλλαγές στην Παιδεία, όμως στάσιμα θα μείνουν τα πράγματα για όσους μαθητές δίνουν φέτος πανελλαδικές.

Συνοπτικά αυτά που αλλάζουν είναι:

• Καταργούνται οι εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα σε Α’ και Β’ Λυκείου.

• Οι βαθμοί των προαγωγικών εξετάσεων των δύο τάξεων δεν θα προσμετρώνται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

• Τα θέματα των εξετάσεων θα τα επιλέγουν και πάλι οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα.

• Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5.

• Δεν θα γίνεται επιλογή θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί συμβουλευτικά για καθηγητές και μαθητές που επιθυμούν να βλέπουν τα θέματα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις Πανελλαδικές που θα διεξαχθούν του χρόνου, είτε γίνουν με 4 είτε με 6 μαθήματα, οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα επιλογής τμημάτων από περισσότερα επιστημονικά πεδία.

Αλλαγές, ωστόσο, δρομολογούνται και στο σύστημα μετεγγραφών όσον αφορά τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Όπως όλα δείχνουν, στα σχέδια του υπουργείου είναι η διευκόλυνση των φοιτητών με διαφόρους τρόπους ώστε να παραμένουν στο ίδρυμα που έχουν περάσει, με σκοπό να μην γίνονται τόσες πολλές μετεγγραφές.

Αυτό η αλήθεια είναι ότι θα αποτελέσει «ανάσα» για τα κεντρικά ιδρύματα, τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης, δέχονται περισσότερους φοιτητές από όσους «σηκώνουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top