Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έκαναν πρόβες εκρήξεων σε νησιά του Αιγαίου

Αυτό φαίνεται από την επιστολή που δημοσίευσαν χθες

 Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έκαναν πρόβες εκρήξεων σε νησιά του Αιγαίου

​Σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας φαίνεται πως δοκίμαζαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» τις βόμβες τις οποίες κατασκεύαζαν, για το μεγάλο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι μόνο. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν στην επιστολή που δημοσίευσαν χθες, σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες οι «σύντροφοι», όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν, των «Πυρήνων» έκαναν πρόβες εκρήξεων σε αραιοκατοικημένα νησιά του Αιγαίου.

Τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» στην επιστολή, μέσω της οποίας «στολίζουν» τον Χριστόδουλο Ξηρό αναφέρουν πως στο χτύπημα στον Κορυδαλλό ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τεχνική παρόμοια με αυτή που εφάρμοζαν Ιρακινοί αντάρτες εναντίον αμερικανικών οχυρών.

Η συγκεκριμένη τεχνική ονομάζεται Explosive Formed Penetration. Όπως εκείνοι γράφουν: «Χρησιμοποιείς ένα τσιμεντένιο δοχείο, που από την μπροστινή πλευρά τοποθετείς ατσαλένια κωνική κεφαλή. Κατά την έκρηξη το ωστικό κύμα μετατρέπει την ατσαλένια κεφαλή σε βλήμα που προσκρούει ακριβώς στον στόχο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top