Ο μπάρμαν που εμπνεύστηκε το κοκτέιλ «Βαρου – φανκι- ς» μιλά αποκλειστικά στο star.gr

«Έφτιαξα ένα παιχνιδιάρικο και spicy κοκτέιλ σαν τον υπουργό»

Ο μπάρμαν που εμπνεύστηκε το κοκτέιλ «Βαρου – φανκι- ς» μιλά αποκλειστικά στο star.gr

​Ένα «παιχνιδιάρικο και spicy» κοκτέιλ, εμπνευσμένο από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη έφτιαξε ο Δημήτρης Κορρές, ο οποίος είναι μπάρμαν στο Rover Bar στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο star.gr, ο Δημήτρης, με έντονα χιουμοριστική διάθεση είπε ότι εμπνεύστηκε από τον Έλληνα υπουργό αφού πρωταγωνιστεί καθημερινά σε όλα τα μέσα και έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είδα που ο κ. Βαρουφάκης έβγαλε το ένα "ν" από το όνομά του και το πρόσθεσα εγώ στο Βαρου - φανκι-ς γιατί έχω ένα θέμα με τη γλώσσα και δεν ήθελα να χαθεί», είπε.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα, το κοκτέιλ «Βαρου – φανκι – ς» περιέχει απόσταγμα μαστίχας, λικέρ πορτοκάλι και λεμόνι, ενώ ο Δημήτρης έχει προσθέσει bitters λεβάντας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

«Το Βαρου – φανκι – ς είναι μια παραλλαγή ενός κλασικού κοκτέιλ, στο οποίο θέλαμε να δώσουμε ένα ελληνικό στοιχείο. Προσθέσαμε λοιπόν το απόσταγμα μαστίχας που έδωσε στο διεθνές αυτό ��οτό μια πιο έντονη γεύση, παιχνιδιάρικη και spicy σαν τον κ. Βαρουφάκη, ενώ τα bitters λεβάντας αφήνουν μια πικράδα γι’ αυτά που μας περιμένουν», είπε ο Δημήτρης.

Την περασμένη Κυριακή μάλιστα που σέρβιραν το συγκεκριμένο κοκτέιλ, στο πλαίσιο της θεματικής βραδιάς που έκανε το Rover Bar, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή.

10974612_864200403602344_6280767359030160476_o.jpg

«Είναι ένα πολύ ωραίο, γλυκόξινο κοκτέιλ. Ένα απλό ποτό με κλασική αξία χωρίς υπερβολές και άρεσε πολύ στον κόσμο», είπε ο Δημήτρης.

Όσο για το αν θα εμπνευστεί από άλλα μέλη της κυβέρνησης για ένα καινούργιο κοκτέιλ απαντά:

«Οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας μπορεί να με εμπνεύσει, αλλά μάλλον δεν θα επαναλάβουμε να φτιάξουμε ένα κοκτέιλ με αφορμή κάποιον πολιτικό. Ήταν ένα αστείο στο πλαίσιο μιας φάνκι βραδιάς».

Ούτε καν για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν έχει σκοπό να φτιάξει ένα ποτό υπερπαραγωγή, σαν το «Βαρου – φάνκι – ς».

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι για κοκτέιλ, ίσως για κανένα κρασάκι», είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top