Κομπίνα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ με το αιμοστατικό υλικό σε δημόσιο νοσοκομείο

Διώκονται 6 μεγαλογιατροί και 8 διοικητικά στελεχη

Κομπίνα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ με το αιμοστατικό υλικό σε δημόσιο νοσοκομείο

​Για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου, που αφορούν στη γνωστή φάμπρικα των υπερκοστολογήσεων αναλώσιμων υγείας, εν προκειμένω αιμοστατικών, τα οποία προμηθεύονταν υπερκοστολογημένα από συγκεκριμένες εταιρίες με αδιαφανείς διαδιασίες, διώκονται 6 μεγαλογιατροί και 8 διοικητικά στελέχη δημοσίου νοσομοκείου της χώρας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για κακούργημα που επισύρει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη καθώς διαπιστώθηκε ότι μόνο από αυτές τις προμήθειες ζημιώθηκε σε μια τριετία το Δημόσιο (2007-08-09) με τουλάχιστον 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαδικασίες προμήθειας χαρακτηρίζονται αδιαφανείς, αφού γίνονταν με απευθείας ανάθεση και χωρίς σύμβαση, με τεράστιο προφανώς κέρδος των εμπλεκομένων και αντίστοιχη ζημία του δημοσίου ταμείου.

Συγκεκριμένα για την υπόθεση που διενεργήθηκε προκατακρική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 6 γιατρών και 8 υπαλλήλων δημοσίου νοσοκομείου (σ.σ δεν αποκαλύπτει ποιό είναι η Εισαγγελία Αθηνών, ούτε την προμηθεύτρια εταιρία και την ποινική μεταχείρισή της) για: απιστία την υπηρεσία κατ εξακολούθηση απο κοινού τελεσθείσα, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ , σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περι καταχραστών του Δημοσίου. Την υπόθεση θα αναλάβει πλεον ανακριτής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top