Νέες φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Ναυπακτία: Ζημιές σε 22 σπίτια

​Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής

​Τεράστιο είναι το μέγεθος της καταστροφής στην Ναυπακτία από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ολόκληρες περιουσίες καταστράφηκαν στην Κλεπά ενώ σύμφωνα με την αστυνομία 22 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης καθίζηση σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω των κατολισθήσεων, έχουν αποκλεισθεί τα δημοτικά διαμερίσματα Περδικόβρυση και Λιβαδάκι. Η πρόσβαση στα δημοτικά διαμερίσματα Λιμνίτσας και Τερψιθέας, πραγματοποιείται μόνο από το οδικό δίκτυο της Μακριάς Ράχης. Με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Θέρμο προς Χαλίκι, Αργυρό Πηγάδι, Κόνισκα και Αμπρακιά, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία από Θέρμο προς Πλάτανο, μέσω Σκλήμνας.

Στο μεταξύ, λόγω του αυξημένου όγκου νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από τη γέφυρ�� της Τατάρνας.

Προβλήματα έχουν προκληθεί όμως και λόγω της χιονόπτωσης στην ορεινή Ναυπακτία, αφού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο από Ελατού προς Άνω Χώρα και από Κρυονέρια προς Άνω Χώρα. Επίσης, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, δηλαδή από Καλάβρυτα προς Κλειτορία, μέσω Λουσών και Πριόλιθου, στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Αορανίας - Ψωφίδας, μέσω Αυχαίνα Πριολίθου και στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Γκούρας, μέσω Λυκούριας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bιβλικές καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top